T-Mobile bereikt in oktober “landelijke” 4G-dekking


T-Mobile ligt voor op schema voor de bouw van een landelijk dekkend 4G-netwerk. Het bedrijf verwacht rond oktober 95% van de bevolking het snellere 4G te kunnen aanbieden.

Hier valt wel een kleine opmerking bij te plaatsen; want waar andere operators de dekkingsgraad baseren op landoppervlakte doet T-Mobile dat op inwoners. Er zullen dus ook na oktober 2015 grote gebieden zijn waar T-Mobile nog geen dekking aan kan bieden, simpelweg omdat er weinig mensen wonen.

T-Mobile dekking 4G
"Landelijke dekking" maar mensen in Friesland en Groningen zijn nog steeds de klos

Het versneld uitrollen van haar 4G-netwerk heeft alles te maken met de groeiende vraag naar data. De inmiddels 1 miljoen 4G-klanten verstookten maar liefst 54% meer data ten opzichte van een jaar geleden. Op het T-Mobile-netwerk zijn snelheden mogelijk tot 120 Mbit/s, iets wat het bedrijf zelf '4GMAX' noemt. En alhoewel andere providers nu al snellere pakketten aanbieden claimt T-Mobile dat uit een onderzoek van DIKW naar voren komt dat het T-Mobile netwerk het snelst is. Naast T-Mobile hebben ook KPN en Vodafone een landelijk dekkend 4G-netwerk. Tele2 kondigde onlangs aan het 4G-netwerk flink uit te breiden.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel