Qualcomm wisselt TSMC in voor Samsung voor Snapdragon 820-processor


Qualcomm zou op het punt staan een deal met Samsung te sluiten voor de fabricage van de Snapdragon 820-processor. TSMC, dat van oudsher de processors voor Qualcomm maakt zou technisch gezien niet in staat zijn om de chip te maken.

Samsung verraste door in de Galaxy S6 en S6 edge geen gebruik te maken van de Qualcomm-processors. Iets wat het voorheen wel altijd deed. Reden is niet alleen dat de Snapdragon 810 wat heet kan worden bij intensief gebruik, maar ook omdat hij gebaseerd is op 20nm terwijl de fabrieken van Samsung al chips op het veel kleinere en energiezuinige 14nm kunnen maken. Qualcomm maakt de chips niet zelf, dat doet TSMC voor ze. Die zijn echter niet in staat om op korte termijn kleinere chips te maken. Reden voor Qualcomm om op zoek te gaan naar alternatieven.

Qualcomm booth
Verandering op komst bij Qualcomm

En die zijn spaars in processorland. Iets wat Apple ook al ondervonden heeft. Voor de Apple A9-processor moet Apple gedwongen gebruik maken van de diensten van Samsung. En ook Qualcomm lijkt nu die stap te maken. TSCM maakt weliswaar wel chips van 16nm groot, grote aantallen lukt nog niet erg goed. Voor de Snapdragon 820 zou het daarom wederom van 20nm gebruik moeten maken. Iets waar Qualcomm nu voor lijkt te passen. De deal met Samsung komt Qualcomm mogelijk ook wel goed uit. Samsung paste voor het eerst in haar vlaggenschip geen Qualcomm-processors en deze deal zou daar wel eens verandering in kunnen brengen. Mogelijk draait de Galaxy S7 dus gewoon weer een Snapdragon-chip.

Bron: Re/code


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S6

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S6


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S6 edge

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S6 edge


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel