Qualcomm verliest belangrijke klant, mogelijk Samsung en de Galaxy S6


Qualcomm plaatste een belangrijke voetnoot in haar kwartaalresultaten en de voorspelling voor volgend kwartaal. Een vlaggenschip van een belangrijke klant zou niet de Snapdragon 810 gaan bezitten. Dit strookt met eerdere geruchten over de Galaxy S6.

Want Samsung zou voor de opvolger van de Galaxy S5 namelijk de voorkeur geven aan haar eigen Exynos-processor. Deze zou minder problemen geven dan de Snapdragon 810 en bovendien sneller zijn. Ook zou Samsung meer winst kunnen maken als het gewoon van eigen componenten gebruik zou maken. Of Qualcomm inderdaad Samsung en de Galaxy S6 bedoelt is niet 100% zeker maar erg waarschijnlijk is het wel.

Qualcomm Snapdragon line up
Samsung lijkt niet bij Qualcomm te gaan shoppen

Onlangs dook een benchmark op van de vermeende processor van de Galaxy S6; de Exynos 7420. Deze zou op 1,5 GHz geklokt zijn en scoorde een aantal van 5.478 punten in de multi-core test van GeekBench. Dat is een record voor een mobiele processor. De Samsung Exynos 7420 zou een 64-bits octa-core processor zijn gebaseerd op een 14nm procédé. De 7420 is opgebouwd uit vier krachtige Cortex-A57 cores en vier energiezuinige Cortex-A53 cores. Daarmee kent de Exynos 7420 weliswaar dezelfde opbouw als de Snapdragon 810 maar Qualcomm maakt gebruik van een grotere 20nm wafer.

Samsung Galaxy S6 aankondiging

En nog altijd is het onduidelijk wanneer precies Samsung de Galaxy S6 gaat uitbrengen. Algemeen aangenomen wordt dat dit aan het begin van het Mobile World Congress in Barcelona begin maart gebeurt. Maar nu die datum steeds dichterbij komt en andere fabrikanten tijdstippen claimen om zelf een presentatie te houden wordt het voor Samsung dringen geblazen. Natuurlijk wil het proberen zoveel mogelijk aandacht op te eisen tijdens deze dagen maar dat begint nu steeds lastiger te worden.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S6

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S6


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel