Apple verkocht recordaantal van 74,5 miljoen iPhones, boekte 15,9 miljard euro winst


Het lijkt er niet op dat we snel afscheid zullen nemen van Apple op de telefoonmarkt. Het bedrijf rapporteerde flink betere cijfers over vorig kwartaal. Niet alleen verkocht het een recordaantal iPhones, nog verdiende een bedrijf zoveel geld.

Nu was de verwachting al dat Apple haar vorige iPhone-record zou verbreken maar de cijfers zijn beter dan analisten hadden verwacht. Flink beter zelfs. Schijnbaar valt de grotere iPhone 6 en de nog grotere iPhone 6 Plus bij mensen in de smaak. Apple verkocht er vorig kwartaal maar liefst 74,5 miljoen exemplaren van. Dat zijn 34.000 per uur of anders gezegd: ruim 9 per seconde.

Apple iPhones
Niet aan te slepen!

Vooral in China vond de nieuwe iPhone gretig aftrek. Daar stegen de verkopen naar een bedrag van 14,2 miljard euro, 157 procent meer dan het kwartaal daarvoor. Bij Aziaten zijn grotere telefoons al langer in trek. Door dit succes behaalde Apple een omzet van 65,78 miljard euro waarvan het 15,87 miljard euro als winst kon bijschrijven. Ongekende bedragen en zelfs een record. Nooit eerder wist een bedrijf in één kwartaal zoveel omzet te boeken. En dat we het niet hebben over een eenmalige gebeurtenis blijkt wel dat Apple maar liefst 5 plekken in de top 10 inneemt van grootste kwartaalomzetten ooit.

Wel minder iPads

Toch was het niet alleen maar succes voor Apple in het vorige kwartaal. Zo daalde het aantal verkochte iPads van 26 naar 21,4 miljoen stuks. Dat komt enerzijds omdat de nieuwe iPad Air 2 en iPad mini 3 pas laat in het kwartaal in de verkoop gingen. Maar de iPad-lijn laat al langer een neergaande trend zien. Toch waren de teleurstellende iPad-cijfers geen reden voor paniek. Het aandeel Apple ging nabeurs met 5,2 procent omhoog.


Prijsvergelijker Apple iPhone 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
16 GB Gold Refurbished
€ 129,00 € 129,00   Bekijk
Partly
16 GB Gold Refurbished
€ 139,00 € 139,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel