Microsoft verkocht flink meer Lumia-telefoons vorig kwartaal


Microsoft heeft haar fiscale kwartaalcijfers gepubliceerd en daaruit blijkt dat de verkoop van Lumia-smartphones in de lift zit. Toch was er niet alleen maar reden tot vreugde, zo daalde de omzet wel aanzienlijk.

Het aantal verkochte Lumia-toestellen steeg 28% naar 10,5 miljoen. Nog niet eerder verkocht Microsoft zoveel Lumia-telefoons. Het jaar daarvoor bedroeg dat nog 8,2 miljoen. Het zijn vooral de budgetmodellen die Microsoft wist te verkopen, modellen waarop relatief weinig winst geboekt wordt zoals de Lumia 530. High-end Lumia's zijn alweer bijna een jaar oud en het duurt nog zeker tot het het Build-event in april voordat opvolgers verwacht worden.

Microsoft lumias

Ondanks de mooie stijging winst Microsoft dat niet om te zetten in een omzetstijging. Sterker nog, die daalde op de telefoonafdeling juist met ruim 60%. Microsoft wijt dat aan een aflopende reclamedeal die destijds door Nokia was afgesloten. Onlangs kondigde Microsoft het vernieuwde Windows 10 aan dat zowel geschikt is voor PC's, tablets als telefoons. Veel bestaande Lumia's zullen een gratis upgrade krijgen naar dit nieuwe besturingssysteem.

Ook Surface deed het goed

Ook op het gebied van de tablets wist Microsoft een stijging te laten zien. De omzet van de eigen Surface-tablets steeg met bijna 25% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar naar 1,1 miljard dollar. Onduidelijk is echter hoeveel Surface-tablets Microsoft verkocht, daarover deed het geen mededelingen.


Prijsvergelijker Nokia Lumia 530

Toon alle aanbiedingen van de Nokia Lumia 530


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel