Apple stevent af op recordkwartaal verkochte iPhones


Grote kans dat je momenteel een iPhone in je broekzak hebt zitten. Apple gaat er namelijk dit kwartaal naar schatting 62 miljoen van verkopen. Een absoluut record en een flinke stijging met het vorige record van 51 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

De schatting is afkomstig van analist Gene Munster van Piper Jaffray. Hij schat dat Apple in het vierde kwartaal van 2014 tussen de 56,7 en 62,7 miljoen iPhones gaat verkopen. Overige Wallstreet-analisten schatten dit aantal op 60 miljoen. Wie er ook gelijk krijgt; het blijft een record. Nooit eerder verkocht Apple zoveel iPhones in een kwartaal.

iPhone retail box
Van dit soort doosjes gaat Apple komend kwartaal erg veel verkopen

En dat is allemaal te danken aan de nieuwe iPhone 6 en iPhone 6 Plus. De vraag daarna is ongekend hoog en Apple kan de vraag nauwelijks bijbenen. Sterker nog, als het vlak na het uitkomen ervan de voorraden in orde had gehad dan had Apple er nog meer van kunnen verkopen. Het recordaantal verkochte iPhones zal zich hoogstwaarschijnlijk vertalen in een recordomzet. Dat komt mede omdat de grotere iPhone 6 Plus een hogere verkoopprijs kent dan de iPhone 6.

Bron: Cnet.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 6

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Prijsvergelijker Apple iPhone 6 Plus

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6 Plus


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel