Apple iPhone 6 en 6 Plus komende weken slecht verkrijgbaar


Nederlandse webwinkels lijken de komende weken niet hoog op het prioriteitenlijstje van Apple te staan. Zij zullen slechts mondjesmaat nieuwe leveringen krijgen van de iPhone 6 en 6 Plus. Mogelijk zorgt de toenemende wereldwijde vraag hiervoor.

Apple wil komende vrijdag de iPhone 6 en 6 Plus in China uitbrengen en bovendien krijgen nog 36 andere landen het toestel voor het eind van de maand. Hiermee komt het totaal aantal landen uit op 69. Apple wil voor het einde van het jaar het toestel in meer dan 115 landen wereldwijd uitbrengen. Dat alles heeft een prijs, vooral nu de beschikbaarheid al problematisch is.

Apple iPhone 6
Deze maand lastig verkrijgbaar

OneMoreThing meldt al dat enkele Nederlandse webshops geen nieuwe leveringen van Apple krijgen. Anderen krijgen slechts mondjesmaat nieuwe modellen binnen. De grootste kans heb je voorlopig via providers. Pas vanaf november komen er nieuwe voorraden. Gevolg is oplopende wachttijden. Voor een losse iPhone 6 gelden nu al gemiddelde wachttijden van 2 weken, bol.com meldt zelfs 8 tot 10 weken. Voor wat betreft de iPhone 6 Plus is het niet veel beter.

Extra hoge prijzen

Een ander gevolg is dat webshops die toestellen wel op voorraad hebben de prijs opschroeven. Zo vraagt Belsimpel.nl momenteel € 841,95 voor de 16 GB uitvoering van de iPhone 6. Normaal kost hij 699 euro. Het loont dus de moeite om even rond te kijken, maar bovendien om geduld te hebben. Heb je dat niet dan kan een iPhone 6 wel eens een duur avontuur worden.

Via: OneMoreThing.nl


Prijsvergelijker Apple iPhone 6

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Prijsvergelijker Apple iPhone 6 Plus

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6 Plus


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel