Tele2 activeert eigen 4G-netwerk ook buiten de Randstad


Tele2 heeft haar 4G-netwerk ook voor klanten buiten de Randstad aangezet. Nu kan meer dan de helft van Nederland en 70% van de bevolking gebruikmaken van het 4G-netwerk van de provider. Klanten worden voor juli automatisch overgezet.

Tele2 is vrij laat met het bouwen van een eigen 4G-netwerk. Het mocht al langer een dergelijk netwerk bouwen maar besloot om daarmee alleen kleinschalig in de Randstad te beginnen. Voordeel van die late start is dat Tele2 direct gebruikt maakt van het snellere LTE Advanced waarmee hogere down- en uploadsnelheden te realiseren zijn. Het was eigenlijk de bedoeling dat het 4G-netwerk volledig operationeel zou zijn als het dekkingsgebied groter was, maar klanten zijn positief en daarom heeft het alle masten geactiveerd.

Tele2 4G

Mobiele klanten van Tele2 gebruiken nu nog het netwerk van T-Mobile om data te versturen. Het is uiteindelijk de bedoeling dat klanten overgezet worden naar het eigen netwerk. Dat moet volgens het bedrijf ergens in juli gereed zijn. Wie zich niet binnen het dekkingsgebied van Tele2 bevindt zal nog gewoon van het T-Mobile-netwerk gebruikmaken. Naast Tele2 hebben ook KPN, Vodafone en T-Mobile een operationeel 4G-netwerk in Nederland.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel