Topman AMD: Windows 10 eind juli klaar


Microsoft kondigde Windows 10 vorig jaar oktober aan en inmiddels hebben we zelfs al een Technical Preview voor telefoons. We weten dus min of meer hoe het eruit komt te zien en hoe het werkt. Maar wanneer komt het uit? Op die vraag komt nu een antwoord.

Microsoft zelf houdt het nog op "komende zomer". Echter heeft de CEO van AMD verklapt dat Microsoft eind juli klaar is met het nieuwe besturingssysteem. Dat is net op tijd voor de zogenaamde "back to school"-acties die veel techbedrijven houden. De uitspraak kwam tijdens de toelichting op de jaarcijfers, mogelijk versprak de topman zich. Nu kan er in de tussentijd nog van alles gebeuren waardoor de deadline niet gehaald wordt dus neem deze info met een korreltje zout.

Windows 10
Windows 10 voor zowel PC's als telefoons

Windows 10 is de opvolger van zowel Windows 8.1 en Windows Phone 8.1. Het nieuwe besturingssysteem moet zowel op PC's als tablets en mobiele telefoons draaien. Microsoft heeft beloofd dat Windows Phones die momenteel 8.1 draaien een update naar Windows 10 krijgen. Mogelijk zijn dan niet alle functies beschikbaar, dat is afhankelijk van de hardware. Ten tijde van de lancering van Windows 10 mogen we ook nieuwe high-end Lumia-telefoons verwachten. Het vorige vlaggenschip, de Lumia 930, is sterk aan vernieuwing toe.

Via: Neowin.net


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel