Volgende versie iOS mogelijk op 8 juni getoond


Apple houdt van 8 tot en met 12 juni haar jaarlijks WWDC-event. Hier wordt traditiegetrouw de volgende generatie van iOS en Mac OS X gedemonstreerd. Apple schrijft in de uitnodiging de tekst "The epicenter of change".

Het event is eigen bedoeld voor ontwikkelaars al staat de openingspresentatie meestal in het teken van de aankondiging van de volgende versie van iOS voor de iPhone en iPad en Mac OS X voor computers. Vorig jaar werden we getrakteerd op het openen van iOS waaronder notificaties en alternatieve toetsenborden. Ook zag iCloud Drive en Health Center het levenslicht. Voor dit jaar gaat het gerucht dat Apple veel onderhuidse wijzigingen heeft doorgevoerd.

WWDC 15

Denk dan voornamelijk aan verbeterde prestaties. iOS heeft de laatste jaren steeds vaker het verwijt gekregen dat het groot en log is geworden. Vooral oudere hardware heeft moeite met nieuwere iOS-versies. Bovendien zou het besturingssysteem niet meer zo snappy aanvoelen als eerder. Apple deed in 2009 iets soortgelijks met de lancering van Mac OS X Snow Leopard. Ook daar lag de focus op performance- en stabiliteitsverbeteringen. Nieuwe hardware wordt tijdens deze WWDC niet meteen verwacht al is de Apple TV wel aan vervanging toe. Het WWDC loopt tot vrijdag 12 juni 2015. Opvallend is trouwens dat Apple het gebruik van een selfiestick tijdens het event verbied.


Prijsvergelijker Apple iPhone 6

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel