Eerste preview Windows 10 bereikt telefoons


Microsoft heeft zojuist z'n eerste technical preview van Windows 10 voor telefoons vrijgegeven. Eind vorige maand nog lichtte Microsoft het nieuwe besturingssysteem voor telefoons voor het eerst uitgebreid toe.

De preview is te downloaden voor iedereen die zich heeft aangemeld voor het Windows Insider-programma. Het gaat volgens Microsoft wel om de eerste build dus verwacht ruwe randjes en zaken die nog niet werken. Het is daarom raadzaam om de build niet voor je dagelijkse telefoon te downloaden. Toekomstige updates worden automatisch uitgerold.


Joe legt het graag zelf even uit

Voor wie het aandurft om de build te installeren kan wijzigingen verwachten op vrijwel alle fronten. Zo is er een schermvullende achtergrond, wijzigingen in de lijst geïnstalleerde apps, interactieve notificaties en een uitgebreidere Action Center. Iets wat nog niet in de build zit is de nieuwe browser project Spartan. Op den duur moet deze browser het stokje overnemen van Internet Explorer, al blijft die controversiële browser wel gewoon bestaan.

Geschikte telefoons

Windows 10 is het nieuwe besturingssysteem van Microsoft dat op meerdere apparaten waaronder telefoons moet draaien. De telefoons die voor deze build geschikt zijn is nog beperkt. Het gaat voorlopig om alleen Nokia-telefoons waaronder de Lumia 630, 635, 730 en 830. High-end telefoons worden nog niet ondersteund vanwege technische beperkingen al belooft Microsoft wel op korte termijn met een oplossing te komen. Tot slot is het goed om te vermelden dat ook Nederlands in de preview beschikbaar is.

Bron: Blogs.windows.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel