T-Mobile zet aanval in op roamingkosten EU


T-Mobile lijkt de oorlog te verklaren aan roamingkosten in de EU. Dankzij nieuwe vanaf 19 januari verkrijgbare abonnementen worden belkosten in en tussen EU-landen tegen hetzelfde Nederlandse tarief berekend en sms'en wordt gratis.

De over het algemeen hoge roamingkosten zijn veel partijen al langer een doorn in het oog. Zo heeft de Europese Commissie, destijds onder aanvoering van Neelie Kroes, al vaker de kosten stapsgewijs naar beneden gebracht. De strijd tegen de hoge roamingkosten krijgt nu bijval uit een opvallende hoek; die van de operators zelf. Bij T-Mobile kunnen klanten dankzij een nieuw abonnement binnenkort bellen binnen de EU uit de eigen belbundel. Weliswaar tot 120 minuten maar het is een begin.

Mark Klein tmobile
CEO Mark Klein; 'T-Mobile maakt een einde aan de jarenlange standaarden ... die niet meer uit te leggen zijn'

Gebeld worden in het buitenland kost niets extra. Het ontvangen van sms'jes in de EU was al gratis bij de roze operator. Het versturen van sms'jes binnen de gehele EU wordt ook gratis. De nieuwe voorwaarden gelden voor de nieuwe abonnementen 'Stel Samen' en 'Stel Bij' die vanaf 19 januari verkrijgbaar zullen zijn. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt. Klanten krijgen bij de twee abonnementen automatisch toegang tot 4GMAX met snelheden tot 120 Mbit/s waar dekking is. T-Mobile vermeldt verder dat het gaat om de volgende EU-landen + IJsland, Noorwegen en Zwitserland; België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigde Koninkrijk en Zweden.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel