Samsung laat nieuwe Windows Phone afhangen van Microsoft-rechtszaak

· 1 reactie


Samsung lijkt een stok achter de deur te hebben in een rechtszaak met Microsoft over de betaling van royalties. Microsoft meent dat Samsung te laat betaald heeft en eist nu rente. Samsung wacht nu met de lancering van een nieuwe Windows Phone.

Samsung heeft alweer enige tijd geen nieuwe Windows Phone aangekondigd. Mogelijk tot grote ergernis van Microsoft dat naast eigen Lumia-telefoons maar weinig andere serieuze kandidaten heeft. En dat terwijl Samsung in het begin best een aantal Windows Phones heeft uitgebracht. De laatste was de hier niet uitgekomen Ativ SE en dateert alweer van april 2014. Diens voorganger is hier nog wel verkrijgbaar; de Ativ S.

Samsung Ativ S
Dit is alweer heel lang geleden

Het geschil gaat over Android-royalties die Samsung sinds 2011 aan Microsoft betaalt. Eind 2013 stopte Samsung die betalingen nadat Microsoft Nokia overnam. Reden genoeg voor Microsoft om in augustus 2014 een rechtszaak aan te spannen. Mochten beide partijen eruit komen dan kan een nieuwe Samsung met Windows Phone op z'n vroegst ergens in het derde kwartaal van 2015 uitkomen. Opvallend is dat de bron het hier heeft over een Windows Phone 8.1-toestel. Microsoft geeft nog deze maand een presentatie over diens opvolger; Windows 10. Dat besturingssysteem is zowel geschikt voor desktop-computers, tablets en telefoons.

Bron: Korea Times


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel