T-Mobile verhoogt kosteloos datasnelheden


T-Mobile gaat de snelheden van mobiel internet verhogen. De verhoging geldt niet alleen voor nieuwe klanten, ook bestaande klanten profiteren ervan. En dat allemaal kosteloos.

Data-gebruikers met een downloadsnelheid van 15 Mbit/s gaan naar 50 Mbit/s, 30 Mbit/s gaan naar 100 Mbit/s en gebruikers met 50 Mbit/s gaan naar maximaal 120 Mbit/s, iets wat ze bij T-Mobile '4GMAX' noemen. Genoemde snelheden zijn theoretische snelheden en zullen in de praktijk veelal lager uitvallen. Voorwaarde is wel dat je over een 4G-bundel beschikt en je toestel ook geschikt is voor 4G.

T-Mobile 4GMAX

T-Mobile ziet zichzelf tot de verhoging gedwongen doordat andere providers de limit op snelheden hebben losgelaten. Hierdoor vielen de snelheden van T-Mobile uit de pas en leek een correctie noodzakelijk. T-Mobile is de enige operator zonder landelijk dekkend 4G-netwerk. Momenteel beslaat het gebied de Randstad en delen van Brabant. Binnen 3 maanden moeten daar Enschede, Arnhem, Apeldoorn, Groningen en Maastricht aan zijn toegevoegd. Begin 2013 beloofde T-Mobile nog landelijke dekking halverwege 2014 maar die deadline is dus bij lange na niet gehaald.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel