Vodafone-klanten krijgen vanaf 1 september maximale 4G-snelheid


Vodafone gaat vanaf 1 september de snelheidslimiet op haar 4G-bundels verwijderen. Dat betekent dat klanten voortaan een maximale theoretische snelheid krijgen tot 75 Mbit/s. In de praktijk zal dat echter lager uitvallen.

Deze beslissing geldt voor consumenten en zakelijke klanten, en voor nieuwe en oude klanten. Mocht Vodafone in het najaar de eerste 4G+ gebieden hebben dan kunnen klanten daar zelfs tot maximaal 200 Mbit/s behalen. In de praktijk zullen deze snelheden lager liggen; 10-25 Mbit/s voor 4G en 50-70 Mbit/s voor 4G+.

Was alles maar zo snel als Vodafone
Deze campagne krijgt nieuwe betekenis

Vodafone claimt in september een landelijk dekkend 4G-netwerk te hebben. In het najaar wordt in sommige gebieden het snellere LTE Advanced uitgerold wat als de opvolger van het reguliere LTE (4G) geldt. Concurrent KPN had al in maart de landelijk uitrol van 4G voltooid. Daar gelden maximaal snelheden tot maximaal 50 Mbit/s. De derde landelijke operator met een eigen netwerk, T-Mobile, heeft alleen in de randstad een 4G-netwerk actief. Overigens kondigde Vodafone onlangs nog enkele eigen 4G-telefoons aan; de Smart 4 power en de Smart 4 turbo.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel