Google gaat eigen telecomdiensten aanbieden in de VS


Google gaat onder de naam Project Fi haar eigen telecomdiensten aanbieden. Voorlopig alleen in de VS en in samenwerking met Sprint en T-Mobile. Idee is dat een gebruiker kan wisselen tussen netwerken en apparaten om te communiceren.

Het idee achter 'Fi' is eigenlijk wel goed. Zo is thuis je WiFi-netwerk het allersterkst, dus wordt daar mee verbonden. Onderweg is netwerk A het sterkst en op je werk juist netwerk B. Google wil het mogelijk maken om verbinding te maken met het allersterkste netwerk. Maar ook waarmee maakt niet uit. Of dat nu een mobiele telefoon is of een tablet of smart TV. Een gesprek aannemen met je smartphone en overnemen met je TV behoort dus tot de mogelijkheden.

Google heeft een samenwerking gesloten met Sprint en T-Mobile waardoor klanten gebruik kunnen maken van die netwerken. Daarbovenop zijn er miljoenen gratis WiFi-netwerken waarmee Fi haar 'netwerk' uitbreidt. Loop je tijdens een telefoongesprek uit het bereik van dat WiFi-netwerk dan pakt het mobiele netwerk het gesprek naadloos over. Die transparantie moet ook werken op apparaatniveau. Vergeet je je mobiel thuis dan is het mogelijk om dat via je tablet of PC over te nemen. De dienst werkt vooralsnog alleen in de VS op een Nexus 6 en kost 20 dollar per maand + 10 dollar per 1 GB aan data. Interessant is dat ongebruikte data in valuta wordt teruggestort. Stel je hebt een abonnement voor 3 GB en je verbruikt 1,4 GB, dan krijg je 16 dollar terug.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel