Microsoft verkocht vorig kwartaal 8,6 miljoen Lumia-telefoons


Microsoft heeft cijfers vrijgegeven over haar fiscale derde kwartaal. Hieruit blijkt dat het bedrijf 8,6 miljoen Lumia-telefoons heeft verkocht. Dat is weliswaar een mooie stijging ten opzichte van vorig jaar, maar niet van het kwartaal daarvoor.

Jaar op jaar stegen de verkopen 18%, met datzelfde percentage daalde het aantal verkopen juist in vergelijking met het kwartaal daarvoor. Het lijkt Microsoft maar niet te lukken om significant grote hoeveelheden smartphones te verkopen. Ter vergelijking; vorig kwartaal verkocht Apple maar liefst 74,8 miljoen iPhones. Hierdoor blijft het marktaandeel Windows Phone ook steken op 2,8% over 2014.

Microsoft Lumia

Waar het flink meer van verkocht waren featurephones. Microsoft nam de gehele telefonietak van Nokia over, waaronder de zogenaamde dumb- en featurephones. Dat zijn telefoons zonder geavanceerd besturingssysteem of onder het Asha-platform. Hiervan sleet Microsoft er maar liefst 24,7 miljoen. Overigens is ook dat een daling ten opzichte van het jaar daarvoor. Al is dat minder erg voor Microsoft, die verkopen helpen het Windows-platform niet aan een hoger marktaandeel. Microsoft lijkt trouwens al haar pijlen gericht te hebben op de lancering van Windows 10. Dat nieuwe besturingssysteem komt zowel voor PC's, tablets als telefoons uit en bevat diverse nieuwe mogelijkheden. Hopelijk vindt het hierna aansluiting bij de concurrentie.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel