Apple loopt tegen problemen aan bij overstap op OLED iPhone


Voor 2017 staan er iPhones op het programma met een OLED-scherm. Het zou voor het eerst zijn dat Apple op deze schermtechniek overstapt dat bekend staat om z'n hoge contrastwaarden. De overstap naar OLED loopt alleen niet bepaald vlekkeloos.

Er is wereldwijd namelijk een groot tekort aan OLED-panelen. Apple kan bij het inkopen ervan niet om Samsung heen dat als één van de grootste fabrikanten van OLED-panelen te boek staat. Samsung heeft de meeste OLED-schermen voor haar eigen telefoons nodig. Zo is de Galaxy A- en de S-serie volledig van dergelijke OLED-schermen voorzien. Het lukt Apple daarom mogelijk niet om alle 2017 iPhone-modellen te voorzien van een nieuw OLED-scherm. Bloomberg bespreekt nu het scenario waarbij alleen een topmodel in de Plus-reeks wordt uitgerust met een OLED-scherm. Alle overige blijven bij een traditioneel LCD-paneel.

Samsung Galaxy S7 edge kleuren
De iPhone met OLED gaat qua design de S7 edge achterna

Dit heeft tot gevolg dat Apple voor 2017 met drie modellen komt, tot dusver waren dat er altijd twee; de reguliere en de grotere Plus. Al langer doen er geruchten dat Apple met een iPhone Pro-uitvoering komt, mogelijk komt het OLED-model nu onder deze naam uit. In de tussentijd zoekt Apple wel naar andere leveranciers. Zo maakte Sharp eerder al bekend bezig te zijn met een nieuwe OLED-fabriek. Ook LG en Japan Display worden genoemd als mogelijke leveranciers. Apple zou trouwens een gebogen OLED-paneel in gedachten hebben voor haar iPhone Pro, vergelijkbaar met de Samsung Galaxy S7 edge. Het zou dan voor het eerst zijn dat Apple het design van Samsung kopieert, iets waarvan men juist Samsung vaak van beschuldigde.


Prijsvergelijker Apple iPhone 7
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
32 GB Silver
€ 286,00 € 286,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 7


Prijsvergelijker Apple iPhone 7 Plus
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
32 GB Silver
€ 375,00 € 375,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 7 Plus


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel