Apple overweegt 3 iPhones voor 2017, één met gebogen scherm


Al langer gaan er geruchten dat Apple met een iPhone Pro wil komen als aanvulling op de reguliere iPhone en de iPhone Plus. Geruchten nu spreken inderdaad over een derde model voorzien van gebogen AMOLED-scherm.

Als we zeggen gebogen AMOLED-schermen dan denken we meteen aan de Samsung Galaxy S7 edge en de Note 7. Ook Apple is het succes van deze schermen niet ontgaan en bovendien zou het helpen om zichzelf te kunnen onderscheiden van goedkope Chinese telefoons die vandaag de dag ook gewoon van een metalen unibody zijn voorzien. Waar Apple al deze gebogen paneeltjes vandaan denkt te halen is onbekend maar het meest voor de hand liggende antwoord is Samsung. Of die echter genoeg kan produceren is nog maar de vraag.

Gebogen Apple iPhone 2017

Tot op heden heeft Apple altijd gebruik gemaakt van IPS-schermen. Het staat bekend om z'n uitstekende kijkhoeken, realistische kleurweergave en prima scherpte. OLED heeft niet stil gezeten en is de schermtechniek mogelijk al zelfs voorbij gegaan. De gebogen iPhone zal vermoedelijk tussen de 5,5 en 5,8 inch groot zijn. De iPhone Plus blijft op 5,5 inch en de reguliere iPhone blijft op 4,7 inch steken. Die twee andere iPhones gaan over van IPS naar LTPS dat tot scherpere beelden in staat is en energiezuiniger is dan IPS. Los van nieuwe schermtechnieken krijgen de iPhones in 2017 vermoedelijk ook een nieuw ontwerp. In plaats van metalen unibody's gaat Apple mogelijk over naar een glazen ontwerp. Al met al doet dit geheel wel erg denken aan het huidige aanbod van Samsung maar vergeet niet dat Apple de uitvinder is van "one more thing...".

(via)


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s Plus
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
16 GB Silver
€ 279,00 € 279,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s Plus


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel