Nog tenminste 3 Android-telefoons van BlackBerry verwacht


BlackBerry zou na de Priv nog met tenminste drie Android-smartphones willen komen genaamd Neon, Argon en Mercury. Hiermee lijkt het toestelavontuur van BlackBerry voorlopig nog even voort te duren.

BlackBerry verkoopt steeds minder telefoons en dat komt enerzijds omdat de BlackBerry OS 10 modellen het niet zo goed doen. Nu zijn er ook berichten dat de met Android-uitgeruste Priv het niet zo goed doet maar blijkbaar zijn ze er bij BlackBerry tevreden genoeg over om nog met tenminste drie nieuwe Android-modellen te komen. De Neon moet een instapmodel worden met 5,2 inch groot touchscreen aldus berichten van VentureBeat. Een volledig toetsenbord ontbreekt. Het toestel zou een Snapdragon 617-processor krijgen met 13 megapixel camera en 2.610 mAh grote batterij. De Neon zou ergens tussen juli en augustus uitkomen.

Blackberry Mercury
De vermeende Mercury

De Argon wordt een nieuw vlaggenschip met 5,5 inch Quad HD-scherm, 21 megapixel camera en Snapdragon 820-processor. Hiermee wordt het qua specificaties een opvolger van de Priv al ontbreekt een uitschuifbaar toetsenbord. Het derde toestel krijgt wel een volledig toetsenbord mee en bevindt zich onderaan het 4,5 inch grote beeldscherm. Hiermee heeft het toestel wel wat weg van de Passport al is het scherm hier veel langwerpiger. Qua prijzen moet het trio een stuk betaalbaarder worden dan bijvoorbeeld de BlackBerry Priv. Die werd vrij prijzig in de markt gezet wat ongetwijfeld bijgedragen heeft aan z'n matige succes. Qua codenamen gingen eerder nog de namen 'Rome' en 'Hamburg' rond. De Rome lijkt nu Mercury te heten terwijl de Hamburg de Neon is.

Foto: Mondo Blackberry


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel