Specificaties van 5,5 inch grote HTC Nexus ‘Marlin’ op straat


Ook voor dit jaar staan er twee Nexus-telefoons op het programma; Sailfish en Marlin. De eerste is een 5 inch grote telefoon terwijl de Marlin een 5,5 inch variant is. Van die laatste weten we nu ook de specificaties dankzij een nieuw lek.

De heren van AndroidPolice zeggen van een betrouwbare bron vernomen te hebben wat de specificaties van de Nexus 'Marlin' is. Ook de Marlin zal vermoedelijk door HTC gebouwd worden en beschikt over een 5,5 inch Quad HD-scherm. Het schermtype is AMOLED waarvoor HTC hoogstwaarschijnlijk bij Samsung inkopen doet. Qua processor is gekozen voor een quad-core variant van Qualcomm. Mogelijk gaat het om de Snapdragon 821 of de 823. Er zal 4 GB aan ingebouwd RAM-geheugen aanwezig zijn. Opladen gaat via USB Type-C.

Android 7.0 Nougat Marlin
De Marlin met Android Nougat

Achterop zit een verbeterde 12 megapixel camera en daar treffen we ook de vingerafdrukscanner aan. HTC voorzag de One A9 en 10 onlangs nog van een naar voren gerichte scanner. Voorop zit een 8 megapixel selfiecamera. De speakers zullen onderop de Nexus te vinden zijn en er zijn versies van 32 en 128 GB groot. Ook ingebouwd is een 3.450 mAh grote batterij. Grote verschil met de Sailfish is dus het kleinere beeldscherm, lagere schermresolutie en de kleinere batterij. Beiden worden dus door HTC gemaakt en zullen uitgebracht worden met Android 7.0 Nougat. Een verwachte lanceerdatum hebben we nog niet, maar houdt rekening met september 2016. Eerder nog zei ook Huawei, die nog verantwoordelijk was voor de Nexus 6P, ook met een Nexus-telefoon te komen. Mogelijk gaat het toch om een niet Nexus-model maar wel met stock Android.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel