Google-deal of niet; Huawei maakt een 7P


Huawei zou zelf erg content zijn met het succes van de door haar gemaakt Google Nexus 6P dat het hoe dan ook van plan is een Huawei 7P uit te brengen. Mogelijk zelfs zonder samenwerking met Google dus.

Bewijs voor een Huawei 7P is namelijk gevonden in een document waarin het Chinese bedrijf de naam voor dit toekomstige toestel vastlegt. Nu moeten we erkennen dat Huawei momenteel best wel wat succes heeft met de Nexus 6P en dat ook Google dat niet ontgaan is. Ondanks eerdere geruchten is het onduidelijk of ook Huawei de opvolger daarvan mag maken. Huawei lijkt daar op vooruit te lopen, het is ook mogelijk dat ze de naam voor de zekerheid en zonder bijbedoelingen gewoon al vastleggen.

Huawei 7P merknaam

Google schakelde voor haar Nexus-telefoons van eind 2015 zowel LG als Huawei in die respectievelijk met de Nexus 5X en 6P op de proppen kwamen. De eerst is met een 5,2 inch scherm stukken compacter dan de 5,7 inch Nexus 6P. Eind 2015 dook het gerucht al op dat ook Huawei de volgende Nexus-telefoon mocht maken. Niet veel later dook de naam van HTC op als mogelijke Nexus-fabrikant. Beide berichten kunnen natuurlijk waar zijn als Google dit jaar wederom van twee fabrikanten gebruikmaakt voor de totstandkoming van twee verschillende producten. Mocht het uiteindelijk zover komen dat Huawei op eigen houtje de 7P maakt dan is het te hopen dat ze stock Android gebruiken en niet in combinatie met hun eigen EMUI-schil waar we telkens de meest bizarre taalfouten in aantreffen.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel