Google gaat zich meer bemoeien met Nexus-lijn


Google wil zich meer gaan bemoeien met hoe toekomstige Nexus-telefoons en tablets eruit gaan zien. Nu nog mogen fabrikanten die de apparaten ontwikkelen een groot deel zelf bepalen, bijvoorbeeld over het uiterlijk en gebruikte materialen.

Voor 2016 zou HTC de aangewezen kandidaat zijn om een Nexus-telefoon te maken. Google zou zich dit jaar echter veel meer bemoeien met het proces dan voorgaande jaren. Mocht bij de Nexus 6P bijvoorbeeld Huawei nog een groot deel zelf invullen, die privilege lijkt HTC dit jaar niet te krijgen. Overigens tot ongenoegen van HTC volgens de bron. Het Nexus-programma begint hiermee steeds meer te lijken op hoe Apple te werk gaat.

Google Nexus 6P closeup

Het zou mogelijk een opmaat moeten zijn naar het volledig zelf ontwikkelen en fabriceren van toekomstige Nexus-telefoons. Vreemd klinkt dat niet, het bedrijf maakt immers ook zelf de Pixel C-tablet. Hiermee zou Google wel een directe concurrent worden van enkele van haar grootste klanten. Dat was destijds reden om Motorola af te stoten dus vreemd is het ergens wel. Als Google meer te zeggen heeft over Nexus-apparaten waaronder waar en voor hoeveel ze verkocht mogen worden dan zouden ze marktaandeel kunnen winnen. Al lijkt het Google meer te gaan om Apple te dwarsbomen met goedkope high-end Android-smartphones.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel