Google geeft Nexus 5X prijsverlaging


Krap twee maanden nadat de Google Nexus 5X in de winkel kwam geeft Google het toestel al een prijsverlaging. De korting wordt momenteel alleen nog in de Amerikaanse Google Store gegeven maar ook daalt de prijs van het toestel gestaag.

Sinds het uitkomen van de Nexus 5X is de prijs ervan al met ruim 100 euro gezakt. Of dit komt vanwege een teleurstellende vraag is onbekend. Het toestel was in de VS van begin af aan al goedkoper dus daar kan de prijsverlaging ook vandaan komen. Momenteel moet daar (inclusief deze prijsverlaging) 350 dollar voor betaald worden, omgerekend zo'n 325 euro. De laagste prijs hier is op moment van schrijven 373 euro. Daar krijg je overigens wel het 16 GB model voor.

Google Nexus 5X zwart
Prijs Nexus 5X omlaag

De Google Nexus 5X is met z'n 5,2 inch scherm eindelijk weer een compacte Nexus-telefoon. De Nexus 6 was namelijk wel heel erg groot en ook de Nexus 6P is geen kleine jongen. Los van het schermformaat hebben beide toestellen veel overeenkomsten. Zo beschikken beiden over een 12,3 megapixel sensor van Sony met een f/2.0 lens. Ook identiek zijn de vingerafdrukscanners op de achterkant. Ontgrendelen gaat bijzonder snel zo bleek eerder al uit onze tests. Overigens is ook de prijs van de Google Nexus 6P gezakt maar niet zo hard als die van de 5X. Of dat nog gaat gebeuren zal binnenkort moeten blijken.


Prijsvergelijker Google Nexus 5X

Toon alle aanbiedingen van de Google Nexus 5X


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel