Aangekondigd of niet, Samsung Galaxy J1 (2016) ligt al in de winkel


Natuurlijk begrijpen we dat het ene toestel belangrijker voor een fabrikant is dan het andere. En dan is ook de media-aandacht in verhouding. Maar dat een toestel zonder aankondiging, persbericht of tweet in de winkel ligt is nieuw.

Samsung past deze opmerkelijke strategie toe voor de Galaxy J1 (2016). Dat toestel is nooit echt formeel aangekondigd maar ligt al wel voor een bedrag van 125 euro in de Verenigde Arabische Emiraten in de winkels. Mogelijk is er sprake van een foutje maar opmerkelijk is het wel. Van de J-serie was nog geen 2016-versie aangekondigd en dat feit alleen was een persbericht waard geweest.

Samsung Galaxy J1 (2016) goud

Nu de geest uit de fles is kunnen we melden dat de Galaxy J1 (2016) over een 4,5 inch WVGA-scherm beschikt van het type Super AMOLED. Dat is eigenlijk best netjes voor een instapmodel. De Android-versie bedraagt 5.1.1 Lollipop en op dit moment is het onduidelijk of er ooit een update volgt naar 6.0 Marshmallow. De hoofdcamera meet 5 megapixels en voorop zit een 2 megapixel variant voor selfies. Alleen achterop zit een flitser. De processor draait op maximaal 1,3 GHz en beschikt over vier cores. Onduidelijk is op dit moment voor welke processor Samsung precies gekozen heeft. Wel duidelijk is dat deze chip de beschikking krijgt over 1 GB om mee te werken. Het opslaggeheugen komt uit op 8 GB. De speclijst vermeldt niet of dit uitgebreid kan worden. Maar we hebben het meest interessante voor het laatste bewaard; de J1 (2016) beschikt over 4G-internet. Dat maakt van hem een compacte en betaalbare 4G-telefoon. Wanneer we hem hier gaan aantreffen is nog onbekend. Misschien voelen ze zich bij Samsung aangesproken en volgt er alsnog een persbericht die dat duidelijk maakt.

Afbeelding: GSMArena


Prijsvergelijker Samsung Galaxy J1 (2016)

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy J1 (2016)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel