Onaangekondigde LG K4 verschijnt op LG-website


LG heeft hem nog niet officieel aangekondigd maar het heeft de K4 smartphone alvast wel op haar Russische website opgenomen. Het kleine 4G-toestel krijgt ondersteuning voor Dual SIM en kent net als de andere K-modellen over diverse camera-functies.

LG kondigde begin januari de nieuwe K-serie aan met daarin modellen zoals de K10 en K7. Niet veel later dook een promotievideo op waarin ook melding werd gemaakt van de K4. Informatie daarover bleef echter achter en veel meer hoorden we er niet over. Tot nu want LG heeft de K4 doodleuk op haar eigen website geplaatst, inclusief specificaties.

LG K4 voor- en achterkant

Zo weten we dat de K4, zoals verwacht, met een 4,5 inch scherm inderdaad de kleinste uit de K-serie is. De toegepaste resolutie bedraagt FWVGA. Het toestel draait Android 5.1 dat op moment van schrijven al enigszins verouderd is. Of een update naar Marshmallow in het verschiet ligt is onduidelijk. De uit vier kernen tellende MediaTek MT6735M-processor zou het in theorie aan moeten kunnen. Achterop zit een 5 megapixel camera met een 2 megapixel selfiecam. Hierin blijft de LG K4 wel wat achter bij de overige K-modellen die op 8 of zelfs 13 megapixel zitten. Wel beschikt de K4 over talrijke camera-eigenschappen zoals Gesture Shot en Virtuele Selfie Flitser. Dat LG ervoor kiest om het toestel onaangekondigd op haar Russische site te zetten belooft weinig goeds over z'n verkrijgbaarheid hier. Vooral ook omdat het hier om een Dual SIM-uitvoering gaat denken we niet dat LG hier de K4 uitbrengt.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel