LG komt met K-serie telefoons bestaande uit K7 en K10


LG heeft tijdens de CES een nieuwe serie telefoons aangekondigd. De mid-range K7 en K10 onderscheiden zich door hoogwaardige camerafuncties en krijgen voor LG-begrippen een geheel nieuw ontwerp mee.

Samen met de K-serie wordt namelijk een nieuwe ontwerpstijl getoond dat LG "Glossy Pebble" noemt. Het moet vooral jongeren aanspreken. De schermranden zijn glad afgerond en zijn van 2.5D Arc-glas gemaakt. En omdat LG net als bij veel andere telefoons de knoppen aan de achterkant plaatst ontstaat een gladde, cleane en grotendeels 'knopvrije' telefoon. De K7 en K10 verschillen onderling qua formaat. De eerste meet 5 inch terwijl de laatste een ruimere 5,3 inch is.

LG K10 wit zwart
Witte K10 en zwarte K7

Is de voorzijde van de nieuwe K-serie nog glad en glibberig, de achterkant kent dankzij een weefpatroon juist veel grip. Het per ongeluk uit je handen laten glippen moet hierdoor geminimaliseerd worden. De K-serie moet zich vooral onderscheiden door hoogstaande camerafuncties die we ook in de vlaggenschepen aantreffen. Achterop de K10 zit bijvoorbeeld een keurige 13 megapixel schieter terwijl een knappe 8 megapixel variant aan de voorkant prijkt. De K7 moet het stellen met 8 en 5 megapixel. Omdat het niet alleen om megapixels draait heeft LG functies zoals Gesture Shot en Gesture Interval Shot toegevoegd. Selfies maken met een handgebaar dus. Zelfs in het donker want een flitser treffen we in ieder geval bij de LG K10 ook aan de voorkant aan.

Specificaties K7 en K10

Overige specificaties luiden Android 5.1 en een 2.300 mAh grote batterij voor de LG K10 en voor de K7 juist een 2.125 mAh groot exemplaar. LG brengt van beide modellen zowel een 3G als 4G-uitvoering uit. Onduidelijk is welke hier uitkomt, het is niet ondenkbaar dat beide uitvoeringen beschikbaar komen. Daar komt nog bovenop dat van de K10 uitvoeringen uitkomen met een quad-core processor op zowel 1,2 als 1,3 GHz en een variant met octa-core chip op 1,14 GHz.


Prijsvergelijker LG K10

Toon alle aanbiedingen van de LG K10


Prijsvergelijker LG K7 (4G)

Toon alle aanbiedingen van de LG K7 (4G)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel