LG K10


LG K10 (K420N)
LG K10 indigo blauw voorkant linkerzijkant
LG K10 indigo blauw linkerzijkant
LG K10 indigo blauw achterkant rechterzijkant
LG K10 indigo blauw achterkant
LG K10 linkerzijkant gedraaid
LG K10 wit voorkant rechterzijkant schuin
LG K10 wit voorkant rechterzijkant
LG K10 wit achterkant
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
VerkrijgbaarBlauwWitZwart
Schermformaat
5,3 inch
Camera
13,0 megapixel

Pluspunten LG K10

  • Fraai vormgegeven met rond glas
  • Standaard voorzien van 4G
  • Diverse handige camera-functies

Minpunten LG K10

  • Scherpte scherm blijft achter bij dure vlaggenschepen

Prijsvergelijker LG K10
Maandelijks Eenmalig Minuten Data      
Ben € 11,00 € 0,00 100 500 MB   Tip
hollandsnieuwe € 12,00 € 0,00 1000 1000 MB 4G Bekijk
Telfort € 17,50 € 0,00 350 2400 MB 4G Bekijk
KPN € 19,00 € 0,00 400 2000 MB 4G+ Bekijk
T-Mobile € 22,00 € 0,00 onbeperkt 1000 MB 4G+ Bekijk
Vodafone € 24,00 € 0,00 onbeperkt 6000 MB 4G+ Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de LG K10 met abonnement


Toon alleen abonnementen van
Ben abonnementen
hollandsnieuwe abonnementen
KPN abonnementen
T-Mobile abonnementen
Tele2 abonnementen
Telfort abonnementen
Vodafone abonnementen

De LG K10 in het kort

De LG K10 maakt deel uit van een geheel nieuwe telefoonserie die begin 2016 werd onthuld. De K-serie moet garant staan voor betaalbare telefoons met grote schermen en uitstekende camera. Alhoewel dat een prima samenvatting is van de K10 gaan we hem hieronder toch nader toelichten.

Glossy Pebble

Samen met de nieuwe K-serie introduceerde LG een nieuwe vormgeving waarvan deze K10 dus de eerste is die hem krijgt. Ze noemen het Glossy Pebble en het is geïnspireerd door natuurlijke vormen. Zo is het scherm aan alle hoeken afgerond waardoor hij als een afgeslepen steen in je hand ligt. Dit zogenaamde 2.5D Arc Glas draagt bij aan een premium gevoel. Zoals we wel vaker van LG gewend zijn zitten de bedieningsknoppen op de achterzijde. Dat kan vooral in het begin even wennen zijn maar al snel blijkt het een logische plek omdat er altijd wel een vinger in de buurt is. Vanaf het moment van z'n aankondiging brengt LG de K10 uit in de kleuren Wit, Gold en Indigo Blue. Er valt dus ook nog wat te kiezen.

LG K10 wit voorkant rechterzijkant

Professionele camera-functies

Zoals gezegd moet de K10 uitgebreide camera-functies in een betaalbare telefoon brengen. Zo kun je foto's schieten door een vuist te maken. Het toestel herkent dat er schiet binnen 3 tellen een foto. Tijd genoeg om een geschikte pose aan te nemen. Een ander gebaar is door je hand tweemaal snel te sluiten waarna het toestel vier foto's achter elkaar maakt. Zo valt er nog wat te kiezen. LG noemt dit Gesture Interval Shot. Wordt het wat te donker om je heen dan kan het beeldscherm bij schijnen om wat extra licht te creëren. Je selfies komen er net zo professioneel uit te zien als die van Kim Kardashian. En omdat LG snapt dat een moment zo voorbij is schiet je automatisch een foto als je het scherm aanraakt om op iets scherp te stellen.

Belangrijkste LG K10 specificaties

  • 13-megapixelcamera aan de achterkant
  • IPS scherm van 5.3 inch groot inclusief Gorilla Glass
  • 16 GB aan opslagruimte (uitbreidbaar met microSD)
  • Quad-core-processor op 1,3 GHz met 1,5 GB werkgeheugen
  • 4G-ondersteuning voor snel mobiel internet
  • Bekijk alle LG K10 specs

Iets minder pixels, iets meer batterij

Andere functies van de LG K10 zijn z'n 2.300 mAh grote batterij die je zelf verwisselen kunt door de achterkant te verwijderen. Voor dit schermformaat is dat niet erg veel maar het moet volgens LG voldoende zijn voor een volle dag smartphone-plezier. Wat hierbij in ieder geval helpt is dat er niet erg veel pixels zijn aan te sturen. Het scherm kent namelijk een HD-resolutie van 1280 bij 720 pixels. Zou LG een hogere Full HD-resolutie hebben toegepast dan was weliswaar het beeld scherper geweest, maar dat was ook weer een extra aanslag op de batterij geweest. Doordat LG verder gebruik maakt van een zogenaamd In-Cell Touch scherm ligt het scherm dichter aan de oppervlakte. Dat moet weer voor heldere beelden zorgen.

Goedkoopste LG K10 prijzen

Wie op zoek is naar de K10 kan deze met een abonnement kopen of als los exemplaar. Voor een bedrag van € 135 heb je al een los exemplaar. Vergeleken met toen hij voor het eerst in de winkel lag is hij alweer behoorlijk goedkoper geworden. Voor een los toestel moest je toen maar liefst € 196,02 neerleggen. Naast los kun je er ook voor kiezen om het toestel in combinatie met abonnement te kopen. Je hebt dan al een K10 vanaf 11 euro per maand zonder bijbetalen. Dat bedrag geldt overigens wel voor een 2-jarig abonnement. Voor een eenjarig abonnement kijk je op deze abonnementpagina, selecteer vervolgens links bovenaan in het filter voor de optie 1 jaar. In datzelfde filter kun je ook zoeken op bundels waaronder belminuten, sms’jes en MB’s. Ook kun je er invoeren hoeveel je eenmalig wilt bijleggen voor een los toestel. De K10 is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren, we hebben het dan over Blue (blauw), White (wit) en Indigo (zwart). LG heeft alleen een variant uitgebracht met 16 GB aan opslagruimte. Mocht dat toch echt te weinig voor je zijn dan kun je zelf altijd nog een MicroSDHC-geheugenkaart aanschaffen.


Video’s over de LG K10

De LG K10 (2017) beschikt over een selfiecamera met groothoeklens. Zo past iedereen op de foto

LG stelt in deze video de K10, K7 en zelfs de K4 voor. Toestellen die duidelijk op fotografie gericht zijn


Concurrenten van de LG K10

Vergelijk de LG K10 met deze producten


Praat mee over de LG K10