Archos introduceert kleurrijke Cobalt en interessante Power-serie


Ook Archos komt in aanloop van de CES-beurs in Las Vegas met nieuwe mobieltjes. Zij grijpen het moment aan om twee geheel nieuwe series aan te kondigden; Cobalt en Power. Beide series krijgen meteen twee nieuwe telefoons.

De Archos Power-serie bestaat volgens het Franse bedrijf uit betaalbare smartphones met een lange accuduur. De Archos 40 Power en 50 Power krijgen beeldschermen van respectievelijk 5 en 5 inch groot. De 40 Power krijgt bovendien een 1.900 mAh batterij wat gezien z'n schermformaat best netjes is. De Archos 50 Power is echter de overtreffende trap. Dat toestel is uitgerust met een verwijderbare 4.000 mAh batterij. Voor een 5 inch telefoon is dat relatief groot.

Archos 40 Power en 50 Power

De Archos 40 Power is verder een 3G-telefoon met quad-core Spreadtrum-processor, Android 5.1 Lollipop, 5 megapixel camera en 2 megapixel selfiecam. De Archos 50 Power mag het doen met een 5 inch IPS-scherm, quad-core MediaTek-processor met 2 GB aan werkgeheugen, 13 megapixel camera en tevens een 2 megapixel selfiecamera. Ook dit model draait Android-versie 5.1. De kleinste Power ligt vanaf mei in de winkel voor een bedrag van het scherpe bedrag van 49,99 euro. De 50 Power kost iets meer maar is met een bedrag van 129,99 euro nog steeds betaalbaar.

50 Cobalt en 55 Cobalt Plus

De Cobalt-serie valt juist wat meer op vanwege z'n kleurrijke verschijning te weten kobaltblauw en donkergroen. Archos heeft zowel de voor- als achterkant in deze kleur gespoten. Een Archos Cobalt is verkrijgbaar in twee schermformaten; 5.0 en 5.5 inch. Beiden zijn uitgerust met een hoogwaardig IPS-scherm met HD-resolutie en beschikken standaard over 4G.

Archos 50 Cobalt en 55 Cobalt+

Grootste verschil tussen de Archos 50 Cobalt en 55 Cobalt+ is dat de eerste een 8 megapixel camera en 1 GB aan werkgeheugen (RAM) krijgt en de laatste een hogere 13 megapixel camera met 2 GB aan werkgeheugen. Archos hoopt de 50 Cobalt en 55 Cobalt Plus vanaf april in de winkel te hebben tegen een prijs van respectievelijk 99 en 149 euro.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel