Huawei kondigt internationale lancering Mate 8 aan


Nadat hij in november al in China was aangekondigd komt Huawei nu ook met een internationale versie van de Mate 8. Dat maakte Huawei zojuist bekend op de CES-beurs in Las Vegas. Wanneer we het 6 inch grote toestel hier aantreffen is nog niet bekend.

Echt nieuw kunnen we de Mate 8 strikt niet noemen want hij is al een paar maandjes oud. Je kon hem alleen nog niet buiten China krijgen. Wanneer het toestel hier precies in de winkel ligt is nog exact onbekend. De Huawei Mate 8 zal indien verkrijgbaar de eerste smartphone zijn met de nieuwe Kirin 950-chipset.

Kevin Ho toont Huawei Mate 8
De Huawei Mate 8 werd zojuist op CES aangekondigd

Verder is het 6 inch grote toestel uitgerust met een behoorlijk forse 4.000 mAh batterij. Huawei claimt hiermee twee dagen aan batterijduur bij normaal gebruik. Eenmaal leeg kan hij binnen 30 minuten weer opgeladen worden dankzij de snellaadtechniek. Huawei gebruikt in de Mate 8 een camera van Sony, de IMX298. Deze sensor meet 16 megapixel en de lens daarvoor kent een maximale opening van f/2.0. Voorop zit verder een 8 megapixel camera. De Huawei Mate 8 maakt gebruik van Android 6.0 Marshmallow met daar bovenop EMUI versie 4. Deze nieuwe versie zou optimaal gebruik maken van Android Marshmallow en voegt bovendien een split-screen modus toe.

Prijs Mate 8

Huawei verwacht de Mate 8 voor een bedrag van 599 euro te kunnen leveren. Hiervoor krijg je de versie met 3 GB aan werkgeheugen en 32 GB aan opslaggeheugen. Wil je meer dan kun je voor 699 euro ook voor de versie gaan met 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan opslag. Geheugen kan te allen tijde zelf uitgebreid worden via microSD-kaartjes. Nederland bevindt zich volgens Huawei in de eerste golf landen waar het toestel uitkomt. Helaas is nog niet bekend wanneer dat precies zal zijn.


Prijsvergelijker Huawei Mate 8

Toon alle aanbiedingen van de Huawei Mate 8


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel