“Samsung Galaxy S8 krijgt mogelijk veel grotere camerasensor”


Samsung zou volgens berichten werken aan een nieuwe camerasensor met een oppervlakte van 1/1.7-inch. Naast een grotere sensor die daarmee van zichzelf al meer licht opvangt zou er een nieuwe lens komen met een nog grotere opening van f/1.4.

Ter vergelijking; de huidige Galaxy S7 maakt gebruik van een 1/2.5-inch grote sensor. Een lager getal betekent hier een grotere oppervlakte en een grotere oppervlakte betekent dat er meer licht op valt. Hierbij is het ook van belang dat de lens veel licht door kan laten. Daar komt het diafragma om de hoek kijken. De lens op de nieuwe cameramodule zou een maximale opening kennen van f/1.4. De S7 kan nog maximaal f/1.7 open. Dat is al ongekend veel voor een smartphone en een verbetering zou een nog grotere voorsprong betekenen.

Samsung NX
Techniek van de NX camera's komt naar de Galaxy-reeks

Deze nieuwe cameramodule waar Samsung aan zou werken zou tussen de 18 en 24 megapixel groot zijn. Met de Galaxy S7 en S7 edge ging Samsung voor het eerst in megapixels naar beneden. Het bedrijf zet al sinds de introductie van de S6 in op fotografie bij weinig licht. Het resultaat mag er zijn, telefoons van de concurrentie kunnen dit nauwelijks bijbenen. Zo is het verschil met de iPhone 6s bijvoorbeeld enorm. Mocht Samsung inderdaad met bovenstaande module komen en die in de Galaxy S8 plaatsen dan zou het die voorsprong zeker veiligstellen. De ontwikkeling van smartphonecamera's lijkt hiermee in een stroomversnelling te zijn gekomen. Dat zou komen omdat het team dat vroeger verantwoordelijk was voor de NX-camera's grotendeels bij de smartphonetak is ondergebracht.

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S7
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
32 GB Black
€ 219,99 € 219,99   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S7


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel