Sony zou werken aan Xperia X Premium met HDR-beeldscherm


HDR is een functie die we tegenwoordig niet meer kunnen missen op onze cameratelefoon. Het zorgt dat foto's met tegenlicht niet meer over- of onderbelicht zijn. Sony zou nu werken aan een telefoon met een HDR-beeldscherm.

Velen weten misschien niet dat veel van onze smartphones, zelfs als er geen Sony op staat, vol zitten met Sony-onderdelen. Veel fabrikanten maken gebruik van Sony-camera's en ook beeldschermen van de Japanners worden vaak gebruikt. Om die voorsprong te behouden zou Sony nu werken aan een nieuw type beeldscherm dat over HDR beschikt, ook wel bekend als High Dynamic Range. Nu we weten wat HDR voor foto's kan betekenen is het de vraag wat je daar in een beeldscherm aan hebt.

Sony Xperia X Premium met HDR scherm

Allereerst gaat de schermhelderheid flink omhoog. Zitten de meeste panelen vandaag de dag op een maximale output van 800 nits, het HDR-scherm van Sony moet uitkomen op 1300 nits. Ook de kleurdiepte gaat omhoog. Zit die vandaag de dag op 16,7 miljoen kleuren (24-bits), Sony wil naar 1,07 miljard (30-bits). Om op dit enorme aantal kleuren uit te komen gaat het aantal tinten per kleur omhoog van 256 naar 1024. Al die extra kleuren doet tevens wonderen voor het contrast dat daarmee omhoog gaat naar 2000:1. Al dit geweld doet wat overdadig aan en dat doet ons meteen denken aan de Sony Xperia Z5 Premium met z'n 4K-scherm. Het nut daarvan is niet zo groot maar het doel van de Z5 Premium is dan ook meer om de gehele smartphonemarkt in beweging te zetten. Een beweging naar voren. Dit HDR-scherm moet mogelijk hetzelfde doen.

Sony Xperia X Premium

Zoals we al in de titel zeiden; het HDR-scherm moet onderdeel uitmaken van een telefoon genaamd de Xperia X Premium. Nu we definitief afscheid lijken te hebben genomen van de Z-serie gaat Sony door met de nieuwe X-serie. De X Premium lijkt het stokje van de Z5 Premium over te nemen en zou naast een HDR-scherm beschikken over een Snapdragon 820-processor van Qualcomm met 3 GB aan RAM-werkgeheugen. Ook zou het toestel een USB Type-C aansluiting krijgen zodat je niet meer hoeft te friemelen met het correct inpluggen van kabels.

(via)


Prijsvergelijker Sony Xperia Z5 Premium
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Chrome
€ 832,74 € 832,74   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Sony Xperia Z5 Premium


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel