Nieuwe generatie BlackBerry op foto verschenen


Ondanks tegenvallende verkopen lijkt BlackBerry toch nog met twee nieuwe modellen te komen. De 'Hamburg' en 'Rome' worden iets voordeliger dan de Priv en draaien beide het Android-besturingssysteem.

De BlackBerry Hamburg wordt een monoblock met groot touchscreen. Een toetsenbord lijkt dus te ontbreken. Hoe groot het AMOLED-scherm wordt is nu nog niet met zekerheid te zeggen maar het lijkt aanzienlijk te zijn. BlackBerry bracht juist de laatste tijd alleen maar telefoons uit met een volledig toetsenbord waaronder de Priv. Die was wel stevig aan de prijs en daar moeten deze twee nieuwe modellen wat aan doen. Rekening wordt gehouden met een bedrag van rond de 300 euro voor de Rome en 350 euro voor de Hamburg.

BlackBerry Hamburg en Rome
De BlackBerry Hamburg (links) en Rome (rechts)

Bij de Rome kiest BlackBerry wel voor een fysiek toetsenbord. Deze is altijd beschikbaar en hoeft niet zoals bij de BlackBerry Priv eerst uitgeschoven te worden. Het scherm lijkt wel bij de randen afgerond te zijn. Schijnbaar shopt BlackBerry dus bij Samsung voor dit schermpaneel. Het model lijkt wel wat op de eerder verschenen Vienna, mogelijk is die gecancelled. Aan de foto valt verder op te maken dat de behuizing van metaal zal zijn, iets waar BlackBerry sinds de Passport Silver Edition de nodige ervaring mee heeft opgedaan. Eerder gaf CEO John Chen al aan in 2016 met twee nieuwe modellen te komen. Wanneer dat moet gebeuren is nog onbekend. De Priv kwam in september uit dus mogelijk moeten we nog even geduld hebben.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel