Komst Samsung Galaxy J2 (2016) blijkt uit verschenen benchmark


Samsung lijkt te werken aan een toestel die gepositioneerd lijkt te worden tussen de J1 en J3. De J2 (2016) krijgt de beschikking over Android 6.0 Marshmallow en 2 GB aan werkgeheugen, zo blijkt uit een verschenen benchmark.

De Galaxy J2 (2016) krijgt typenummer SM-J210F mee. Van dat toestel zijn een week geleden al enkele exemplaren India binnengekomen voor testdoeleinden. Dat blijkt althans uit de database van Zauba; een overheidsinstantie belast met het bijhouden van de im- en export van goederen. Datzelfde typenummer vinden we terug in de Geekbench waar apparaten tegen elkaar vergeleken kunnen worden. Daaruit blijkt meteen dat de J2 (2016) draait onder Android 6.0 Marshmallow en beschikt over een quadcore processor op maximaal 1,5 GHz.

Samsung Galaxy J2 (2016) AnTuTu benchmark

Een andere benchmark van AnTuTu werpt licht op het interne geheugen en de aanwezige camera's. Zo is er 2 GB aan RAM-werkgeheugen en 16 GB aan opslaggeheugen. Qua camera's is er achterop een 8 megapixel camera te vinden met voorop een 5 megapixel exemplaar. Het scherm van de Galaxy J2 (2016) kent een nog onbekend schermformaat maar moet wel een HD-resolutie krijgen. Ook zegt het schermprintje van AnTuTu iets over de type processor. Dat zou namelijk een Spreadtrum SC8830 zijn. Deze begin 2015 aangekondigde chipset sluit uit dat de J2 (2016) over 4G beschikt, dat ondersteunt hij namelijk niet. Eenzelfde soort processor paste Samsung nog in de J1 toe. Dat toestel vond uiteindelijk gewoon z'n weg naar de Nederlandse winkel. We kunnen dus niet uitsluiten dat de J2 (2016) hier ook naartoe komt.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel