Samsung stapt bij Galaxy Note 6 over op USB Type-C


Er staat een nieuwe kabel klaar om je toekomstige telefoon mee op te laden. Gingen we eerder al over naar het universele USB (eerst mini en toen micro), inmiddels zijn we aanbeland bij Type-C. Samsung lijkt de overstap dit jaar ook te gaan maken.

Eerder gingen Huawei, Google, Microsoft en LG al over de streep, nu wordt het tijd dat ook de grotere bedrijven overstag gaan. Handig aan de nieuwe USB Type-C kabel is dat het niet uitmaakt hoe je hem in het apparaat steekt. Hiermee is hij vergelijkbaar met de Lightning-kabel van de iPhone, maar die is dan weer niet compatible met telefoons van andere fabrikanten. USB-kabels kun je overal gebruiken. Ook zijn de USB Type-C kabels doorgaans sneller omdat ze USB versie 3.0 of hoger ondersteunen. Hierdoor kun je sneller gegevens overbrengen dan oudere USB 2.0 kabels.

Samsung Galaxy S7 USB Type-C
De Galaxy S7 met een USB Type-C kabel

Samsung zou de USB Type-C aansluiting dus willen integreren in de opvolger van de Note 5. Dat toestel werd hier officieel nooit uitgebracht al was hij wel mondjesmaat als import verkrijgbaar. Bij de Note 6 moet dat weer veranderen. Die wordt vermoedelijk wel wereldwijd uitgebracht. Als Samsung inderdaad gebruikmaakt van USB Type-C dan ligt het voor de hand dat ook de Galaxy S8 daarover beschikt. Dat zou dan voor Samsung tenminste het einde betekenen voor MicroUSB. Een aansluiting waarvan jaren trouw gebruik van is gemaakt. Eerder werd ook nog gedacht dat de Galaxy S7 over de nieuwe USB-aansluiting zou beschikken maar zover kwam het uiteindelijk niet. Mogelijk kwam dat om compatibiliteit met de Gear VR te kunnen garanderen.

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Note 7

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Note 7


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Note 5

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Note 5


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel