Ook Samsung Galaxy Note 6 wordt waterdicht, krijgt mogelijk irisscanner


Volgens nieuwe geruchten wordt ook de volgende Galaxy Note van Samsung waterdicht. Een soortgelijke behandeling onderging de S-serie. Dankzij een IP68-certificaat is die bovendien stofdicht. En er is een mogelijke andere eigenschap bekend.

Want Samsung gaat bij de opvolger van de Note 5 mogelijk beginnen met het toepassen van irisscanners. Microsoft doet dit al langer met bijvoorbeeld de Lumia 950 XL. Dankzij een irissscanner kan een telefoon iemands oog gebruiken voor authenticatie. Het wordt vaak gezien als alternatief voor een vingerafdrukscanner. Samsung maakt hier al enige tijd succesvol gebruik van en het lijkt niet voor de hand te liggen dat het hier vanaf stapt. Een combinatie lijkt logischer. Al langer ging het gerucht dat Samsung telefoons wil uitrusten met een dergelijke scanner.

Samsung Galaxy Note 5 waterdruppels

Wat betreft de waterdichtheid lijkt het voor de hand te liggen dat ook de Note 6 over een IP68-rating zal beschikken. Hierdoor is hij bestand tegen zowel water als stof. Samsung beschikt over de kennis en kunde om dit te realiseren; het deed dit immers ook met de S7. Een groot voordeel is dat het gelukt is om dit zonder klepjes te doen. Van de Note 6 werd eerder nog gezegd dat hij mogelijk al in juli uitkomt. Een Europese release zal dit jaar wel weer in het verschiet liggen. Vorig jaar sloeg Samsung ons continent nog over vanwege de gelijktijdige release met de S6 edge+. Die fout gaan ze dit jaar niet weer maken.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel