Irisscanner Samsung Galaxy S5 nog alles behalve zeker


Volgens enkele berichten zou de irisscan-techniek waar Samsung mee bezig is en in de Galaxy S5 terecht zou moeten komen nog helemaal niet klaar. In plaats daarvan krijgt de S5 'gewoon' een vingerafdrukscanner.

Enkele anonieme Zuid-Koreaanse bronnen melden dat er nog helemaal geen nut is van een irisscanner. Je zou het toestel dusdanig dichtbij het oog moeten brengen dat het eerder gevaar oplevert dan een voordeel. En hoe moet het als je in een donkere bioscoopzaal zit? Dan krijg je gewoon geen toegang tot je telefoon omdat je oog niet zichtbaar (genoeg) is. En het levert al helemaal geen veilige situaties op als je in de auto rijdt. Al is het gebruik van een telefoon in de auto sowieso af te raden.

Apple Touch ID
Ook Apple gebruikt vingerafdrukherkenning

Samsung zou in de opvolger van de Galaxy S4 daarom in plaats van een irisscanner gewoon een vingerafdrukscanner gebruiken. Deze zou onder het scherm moeten zitten en dus niet een prominente plek moeten krijgen zoals HTC wel doet met de One Max. Samsung zou ondermeer Apple willen volgen die in de iPhone 5s een vingerafdrukscanner verwerkte in de homeknop. Ook LG zou in de G3 een dergelijke scanner willen toepassen.

Bron: Korea Herald


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel