Samsung Galaxy S5 krijgt wellicht grotere 20 megapixel camera


Tot nu toe waren we er vanuit gegaan dat de Galaxy S5 een 16 megapixel ISOCELL-camera zou krijgen. Mogelijk dat Samsung toch voor een 20 megapixel exemplaar kiest om niet achter te blijven bij de concurrentie.

Eind vorig jaar meldde we dat Samsung bezig was met een 20 megapixel sensor. Deze zou pas in de tweede helft van 2014 uitkomen, net op tijd voor de Galaxy Note 4. Volgens nieuwe geruchten zou Samsung nu al een 20 megapixel sensor willen toepassen in de opvolger van de Galaxy S4. Of deze sensor van Samsung zelf afkomstig is lijkt hiermee onwaarschijnlijk.

Galaxy S5 artist impression
Een artist impression van de Galaxy S5

Andere geruchten over de Galaxy S5 spreken over een 2K-beeldscherm en 2.900 mAh batterij. Die laatste klinkt ons een stuk waarschijnlijker in de oren dan de eerder genoemde 4.000 mAh. Wel zou de batterij over een snellaad-techniek beschikken zodat hij al in enkele uren helemaal is opgeladen. Over de materiaalkeuze bestaat nog veel onduidelijkheid. Volgens dit gerucht zou de S5 geheel uit plastic zijn opgetrokken. Mogelijk komt er alsnog een tweede variant van metaal.

Bron: Phonearena.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel