S-Pen op Samsung Galaxy Note 6 dient misschien ook als kickstand


Samsung heeft in een patent laten zien dat de S-Pen van toekomstige Note-telefoons ook kunnen dienen als kickstand. Hiervoor zou de pen deels gevouwen kunnen worden. Of dit ook daadwerkelijk realiteit wordt moet nog maar blijken.

Als je dacht dat pennetjes sinds Windows Mobile verleden tijd zijn dan heb je het mis. Mensen gebruiken ze nog altijd als alternatief voor hun vinger. Een deel doet dit omdat vanwege het gemak, anderen krijgen juist last als ze telkens hun vinger moeten buigen. Samsung voegt al sinds jaar en dag haar zogenoemde S-Pen bij haar Galaxy Note-lijn. Nu kwam de Note 5 hier destijds niet officieel uit, al was hij wel via import verkrijgbaar. Of ook wij dus wat aan dit patent gaan hebben is afwachten.

Samsung patent s-pen

Het patent beschrijft een S-Pen met halverwege een scharnier zodat je hem kunt vouwen. Een deel verdwijnt dan in de Note terwijl het andere deel hem tegen een oppervlakte omhoog houdt. Nu patenteert Samsung vaker zaken die we nooit weer terugzien dus het is afwachten of dit realiteit wordt. De kans is trouwens wel aanwezig dat de Galaxy Note 6 dit jaar wel naar Europa en dus Nederland komt. Dat schrijft Techradar tenminste. De grote roep van Note-fans van het oude continent schijnt Samsung tot inkeer te hebben gebracht. Het is wel mogelijk dat de komst van de Note 6 ten koste gaat van een Europese release van de Galaxy S7 Edge+ maar dat zal komend najaar blijken.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel