“Samsung Galaxy Note 6 krijgt Snapdragon 823-processor”


Iemand heeft de beoogde chipset van de nog aan te kondigen Galaxy Note 6 op Weibo gezet. Nu kan iedereen een berichtje opstellen dus weinig reden om enthousiast te worden. Toch denken enkele bronnen dat het waar is.

De Galaxy Note 6 zou volgens de bron beschikken over de Snapdragon 823-processor. Dat is een knappe voorspelling want Qualcomm moet de chip officieel nog aankondigen. Naast Samsung zou ook LG de chipset in de G Flex 3 willen toepassen en ook Sony zou de SoC op het oog hebben voor een nog onbekend Xperia-toestel. Nog meer reden om extra voorzichtig te zijn met dit gerucht; begin januari ging het gerucht dat de LG G Flex 2 geen opvolger zou krijgen.

Qualcomm beurs
Krijgt Note 6 nieuwe Qualcomm-processor?

De Snapdragon 823 zou een quad-core ontwerp kennen met Kryo-kernen op maximaal 3 GHz. De GPU bestaat uit een Adreno 530 en de chip maakt gebruik van LPDDR4-geheugen. De chipset ondersteunt cameraresoluties tot 25 megapixel. Al deze specificaties komen overeen met de Snapdragon 820 dat momenteel als Qualcomm's krachtigste processor geldt. Alleen de klokfrequentie van de 823 ligt iets hoger. Bij de 820 wordt maximaal 2,2 GHz gehaald. Als Samsung inderdaad van de Qualcomm Snapdragon 823 gebruik maakt dan kiest het mogelijk wel voor een iets lagere kloksnelheid om energie te besparen. Het is ook mogelijk dat het kiest voor een Exynos-processor die ze zelf maken. Dat doen ze immers ook met de Galaxy S7. De opvolger van de Note 5 wordt niet voor het najaar verwacht. Een Europese release lijkt dit jaar erg waarschijnlijk. Verwacht wordt dat de phablet een waterdicht ontwerp krijgt. Ook de aanwezigheid van een irisscanner wordt genoemd.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel