Verwarring over aanwezigheid koptelefoonaansluiting iPhone 7


Nadat Apple eerder al liet doorschemeren de iPhone 7 zonder koptelefoonpoort uit te rusten verschijnt nu een component voor diezelfde iPhone 7 waarop toch echt een koptelefoonaansluiting te zien is. Heeft Apple zich bedacht?

Het gerucht dat Apple de zogenaamde 3,5mm audio-jack wil inruilen voor haar eigen Lightning-poort komt niet uit de lucht vallen. Het gerucht is waarschijnlijk afkomstig van Apple zelf bedoelt om te peilen wat mensen ervan vinden. En mensen vonden het vooral niets. Het laten vallen van de koptelefoonaansluiting betekent niet dat je helemaal geen koptelefoon meer kunt aansluiten maar wel dat je vast zit aan een zeer beperkt aantal door Apple goedgekeurde varianten. Daar zit een gemiddelde muziekliefhebber niet op te wachten.

iPhone 7 koptelefoonaasluiting
Het gaat om het onderdeel helemaal bovenaan

Een op Weibo opgedoken component bedoelt voor de iPhone 7 bewijst dat het toestel mogelijk toch over een koptelefoonaansluiting beschikt. Het is dus goed mogelijk dat Apple gezwicht is voor de kritiek van klanten, maar ook vanuit accessoiremakers was er veel kritiek. Veel accessoires maken gebruik van die 3,5mm audio-jack. Overigens bestaat er nog altijd de mogelijkheid dat de aansluiting op de grotere iPhone 7 Plus komt te vervallen. Een andere mogelijkheid is dat dit onderdeel helemaal niet voor een Apple-product bedoeld is. Er is helaas veel namaak in omloop en het is daarom raadzaam met enige voorzichtigheid dit soort berichtgeving te verslaan.

(via)


Prijsvergelijker Apple iPhone 7
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
32 GB Silver
€ 286,00 € 286,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 7


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Space Grey
€ 219,00 € 219,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel