Bewijs ontbreken koptelefoonaansluiting iPhone 7 gevonden in iOS


Volgens diverse berichten ontbreekt bij de volgende iPhone de mogelijkheid om een traditionele koptelefoon te gebruiken. Bewijs daarvoor komt nu ook van Apple zelf door iemand die de code van het iOS-besturingssysteem heeft doorgespit.

Na het vrijkomen van beta 1.1 van iOS 9.3 werd ontdekt dat routines die door apps gebruikt worden om informatie over de koptelefoon opvragen altijd een negatief antwoord terugkrijgen. Dat is mogelijk gedaan om bestaande apps die voorheen van de koptelefoonaansluiting gebruik maakten niet onklaar te maken. In plaats van een reguliere koptelefoon komt Apple mogelijk met een speciale Lightning-koptelefoon. Of die ook standaard in de verpakking zit valt nog te bezien.

Audio jack aansluiting en Lightning
Van 3,5mm audio jack naar Lightning

Op zich zijn er meer fabrikanten die geëxperimenteerd hebben met het weglaten van de zogenaamde 3,5 mm audio jack aansluiting en in plaats daarvan een USB-koptelefoon meeleveren. Dat is vrijwel altijd gedaan om een dunnere telefoon te krijgen. Meestal waren dat echter geen enorm populaire telefoons. Apple zou hiermee de eerste grote fabrikant zijn die geheel tegen de stroom in de traditionele koptelefoonaansluiting laat vallen. Die toekomstige Lightning-koptelefoon is mogelijk gemaakt samen met het overgenomen Beats. Ook zou er een draadloze Bluetooth headphone in ontwikkeling zijn. De geluidskwaliteit zou hiermee mogelijk omhoog gaan. Bezorgde iPhone-gebruikers zijn inmiddels een online petitie gestart om Apple ervan te weerhouden de audio-jack in te ruilen.


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Swoop
16 GB Space Grey Refurbished
€ 159,00 € 159,00   Bekijk
GSMWEB.nl
64 GB Black Refurbished
€ 184,00 € 184,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel