Ook specificaties Samsung Galaxy J7 (2016) naar buiten


Wederom zijn specificaties van een nog onbekende Samsung-smartphone via benchmark-software GFXBench naar buiten gekomen. Ditmaal is het de eer aan de Galaxy J7 (2016) die daarmee de hier nooit uitgebrachte J7 mag opvolgen.

Samsung kondigde de Galaxy J7 samen met de J5 aan in juni van 2015. Bijzonder destijds aan de toestellen was de selfieflitser in een mid-range behuizing. Kwam de J5 hier uiteindelijk wel beschikbaar, de J7 konden we hier nooit in de winkel kopen. Het valt dus te betwijfelen of diens opvolger hier wel uitkomt. Deze Galaxy J7 (2016) krijgt volgens opgedoken specificaties in ieder geval een scherm met een hogere resolutie.

Samsung Galaxy J7 (2016)

Want in de eerste Galaxy J7 paste Samsung nog een HD-scherm van 5,5 inch toe. In de Galaxy J7 (2016) zit een Full HD-paneel van hetzelfde formaat. Dat is vooral met zo'n groot oppervlakte een welkome verbetering. Volgens diezelfde GFXBench gaat bovendien het werkgeheugen omhoog naar 2,7 GB. Voor een mid-range telefoon is dat ongekend veel. Mogelijk is het zelfs 3 GB vanwege een afrondingsfout. Wat wel tegenvalt is dat het Samsung nog niet gelukt is om Android 6.0 Marshmallow werkende te krijgen op de J7 (2016). Het toestel zal daarom uitkomen met Android 5.1.1 Lollipop maar mogelijk volgt later een update. Een dag geleden nog lekte ook het kleiner broertje van de J7 de J5 (2016) uit die volgens de berichten een groter scherm krijgt. Onduidelijk is nog voor wanneer Samsung de Galaxy J5 en J7 (2016) gepland heeft.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel