Apple iPhone 7 mogelijk zonder 3,5 mm koptelefoon-aansluiting


Apple zou overwegen om op de volgende generatie de 3,5 millimeter audio-jack aansluiting achterwege te laten. Een koptelefoon zou dan alleen via de Lightning-poort aan te sluiten zijn. Je telefoon opladen en muziek luisteren wordt dan onmogelijk.

Mogelijk komt daar dan wel weer een speciale accessoire voor uit (die veel te veel kost). Waarom de iPhone 7 zonder audio-jack komt te zitten is nog onduidelijk. Mogelijk wordt de iPhone 7 dusdanig dun dat er simpelweg geen ruimte voor is. Ook is het mogelijk dat een audio-jack Apple problemen geeft om een waterdichte iPhone te ontwerpen. Er gaan geruchten dat de Apple iPhone 7 namelijk waterdicht is.

Apple iPhone 3.5 mm audio jack
Ruimte zat zou je zeggen

Apple is trouwens niet de eerste fabrikant die een speciale koptelefoon-aansluiting achterwege laat. Ook de Alcatel One Touch Idol Ultra moet vanwege z'n dunne profiel een dergelijke aansluiting missen. Als de dikte van een 3,5 millimeter aansluiting trouwens echt het probleem is dan zou Apple altijd nog kunnen kiezen voor een 2,5 millimeter audio jack-plug. Apple is er trouwens ook geen vreemde van om dan maar een eigen standaard te verzinnen. Dat deed het al eens met de simkaart die volgens het bedrijf te groot was. De huidige nano-SIM is daar een goed voorbeeld van. We zouden er dus ook niet vreemd van opkijken als het bedrijf met een eigen koptelefoonaansluiting komt, waar je dan alleen exclusieve Beats-koptelefoons in kunt stoppen. We gaan het zien.


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Azerty
16 GB Gold Refurbished
€ 199,00 € 199,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel