Verschenen frontpaneeltje Samsung Galaxy Note 7 laat uitsparing voor irisscanner zien


De nog aan te kondigen Galaxy Note 7 van Samsung krijgt naast een vingerafdrukscanner een geheel nieuwe manier om z'n baasje te identificeren. Een irisscanner. Nieuw is de methode niet, maar het is wel het eerst dat Samsung hem toepast.

De irisscanners kennen we al een tijdje van de Windows-telefoons waaronder de Lumia 950 XL. Het is wat trager dan de vingerafdrukscanner maar wie liever irisherkenning gebruikt en niet z'n vingerafdruk wil weggeven is het een uitkomst. Het nu opgedoken frontpaneel laat flink wat extra uitsparingen zien. Zo kent bijvoorbeeld de S7 edge één groot rondje rechts van de luidspreker. Op de Note 7 tellen we er flink meer. Welke bedoelt is voor de irisscanner is niet meteen duidelijk, mogelijk gaat het om een samenspel van verschillende sensoren.

Samsung Galaxy Note 7 front paneeltje

Eerder al verscheen een lijst met mogelijke specificaties van Samsung's volgende phablet. Een 5,8 inch scherm met Quad HD-resolutie, 12 megapixel camera en Snapdragon 821 of 823 met maar liefst 6 GB aan RAM-werkgeheugen. Een lanceerdatum wordt begin augustus verwacht, mogelijk 2 augustus. Qua naamgeving slaat Samsung de Note 6 over om hiermee meer in lijn met de huidige Galaxy S7 en S7 edge te lopen. Dat de Note-serie een getal achterliep wekte verwarring op bij sommige consumenten.

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Note 7

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Note 7


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Note 5

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Note 5


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel