Ontwerp volgende Samsung Galaxy Note mogelijk op straat


Of de volgende Note nou Note 6 of Note 7 heet weten we nog niet, hoe hij eruit ziet wel. Er zijn namelijk blauwdrukken van het toestel opgedoken en iemand heeft daar nu een bewegende render van gemaakt.

Volgens uSwitch krijgt de volgende Galaxy Note een gebogen scherm maar niet op de manier hoe we dat momenteel bij de S7 edge zien. De randen zijn ditmaal niet zo krom maar kennen een grotere hoek. Onderin het toestel zit nog altijd een stylus verwerkt; de S Pen. Het is te hopen dat die dit jaar niet verkeerd om teruggestopt kan worden. Onderop lijkt verder sprake te zijn van een USB Type-C aansluiting. Tot op heden maakt Samsung nog altijd gebruik van het 'oudere' microUSB.

Het scherm van de Note 6/Note 7 zal ergens tussen de 5,7 en 5,8 inch groot zijn. De Note 5 kent nog een 5,7 inch groot AMOLED-scherm. Boven dat scherm zal Samsung voor het eerst een iris-scanner toepassen. Deze techniek kennen we vooral van de high-end Lumia's van Microsoft. Het is een manier om toegang tot een telefoon te krijgen maar hij is veelal langzamer dan een vingerafdruk. Herkenning daarvoor lijkt ook dit jaar nog altijd in de homeknop verwerkt te zitten. Ook lijkt Samsung besloten te hebben de Note dit jaar een wereldwijde lancering te geven. Vorig jaar nog moesten grote delen van de wereld het zonder officiële lancering stellen. Dure import bleek toen het enige alternatief.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Note 7

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Note 7


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel