Mogelijk laatste BlackBerry met toetsenbord gefotografeerd


BlackBerry-telefoons kennen we voornamelijk vanwege het volledige toetsenbord. Nu BlackBerry zelf geen telefoons meer ontwikkelt en ontwerpen inkoopt lijkt het er niet op dat er nog veel QWERTY-telefoons aan komen. Toch komt er nog één uit.

Deze BlackBerry gaat voorlopig door het leven onder z'n codenaam 'Mercury'. Het zou het laatste model zijn dat door BlackBerry zelf ontworpen is. Mogelijk maakt TCL hem dat eerder ook al de DTEK50 en DTEK60 voor BlackBerry maakte. Die waren nog gebaseerd op een bestaand ontwerp, het hieronder weergegeven model komt hoogstwaarschijnlijk van de tekentafel van BlackBerry. Die had juist aangegeven te stoppen met het maken van eigen telefoons omdat de kosten niet tegen de opbrengsten opwegen. Echter, er is momenteel geen enkele fabrikant die telefoons met het iconische BlackBerry-toetsenbord maakt.

BlackBerry DTEK70

Dat deze plaatjes overeenkomen met eerder opgedoken materiaal wil niet zeggen dat dit toestel op punt van aankondigen staat. Wel vertoont het enkele overeenkomsten met de eerder uitgekomen Passport Silver Edition. Voor wat het waard is; de oorspronkelijke post op Weibo is inmiddels offline gehaald. Als definitieve naam kan BlackBerry kiezen voor DTEK70 al zouden wij er ook niet verbaasd van opkijken als ze komen met een geheel andere serienaam. De DTEK's zijn nu immers synoniem geworden voor grote full touch Android-telefoons. Verdere specificaties van het toestel zijn nog niet binnen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel