Samsung Galaxy S8; geen fysieke homeknop, geen koptelefoonaansluiting


De geruchtenstroom van de Galaxy S8 begint aardig op gang te komen. Inmiddels melden diverse bronnen, die voorheen als zeer betrouwbaar te boek stonden, nieuwe functies en specificaties van het nieuwe vlaggenschip. We zetten de belangrijkste op een rij.

Voorzag Samsung al sinds de eerste Galaxy S voorop een fysieke homeknop, op de Galaxy S8 gaat die verdwijnen. Dat wil niet zeggen dat de knop helemaal verdwijnt. Samsung gaat mogelijk over op een virtuele knop, iets waar andere Android-fabrikanten al jarenlang gebruik van maken. Samsung gebruikte de knop naast homebutton ook als vingerafdrukscanner. Mogelijk zit die bij de S8 verwerkt in het scherm. Qualcomm biedt die techniek al langer aan en mogelijk gaat Samsung er nu gebruik van maken. Voordeel van dit alles is dat de voorzijde bijna volledig uit scherm kan bestaan. De S7 edge kent al een keurige screen-to-body ratio van 77,2%, de S8 gaat daar mogelijk flink overheen.

Samsung Galaxy S8 render
Ziet de S8 er zo uit?

Samsung lijkt verder dezelfde weg in te slaan als Apple; de 3.5mm koptelefoonaansluiting gaat volgens Sammobile verdwijnen. Samsung zou een belangrijk voordeel kunnen hebben door hem in tegenstelling tot Apple wel te blijven gebruiken maar ook de Koreanen lijken over te stappen op USB-C. Dat wordt voortaan een verloopkabel inpluggen wil je van je eigen favoriete koptelefoon gebruikmaken. Draadloos kan natuurlijk ook. Samsung zou de audiojack laten vallen om ook onderaan een afgerond scherm te kunnen toepassen. Een 3,5 millimeter poort past dan niet. Bovendien levert het meer ruimte binnenin op waardoor ruimte ontstaat voor een grotere batterij. Of daar ook echt sprake van is zal begin volgend jaar moeten blijken. Mogelijk kondigt Samsung de Galaxy S8 aan tijdens het Mobile World Congress in Barcelona wat februari 2017 begint. Het toestel wordt niet voor maart in de winkels verwacht.

(via)


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel