“Samsung Galaxy S8 komt later vanwege onderzoek Note 7”


Vanwege alle problemen rondom de Note 7 stelt Samsung de introductie van de Galaxy S8 met tenminste twee weken uit. Dat doet het niet vrijwillig, het wil eerst onderzocht hebben waarom sommige Note 7's vlam vatte.

Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, zo luidt het gezegde. En alhoewel we Samsung hier niet met een ezel willen vergelijken lijkt het zichzelf voorgenomen te hebben om niet tweemaal dezelfde fout te begaan. Volgens eerdere geruchten ontstonden de problemen met de Note 7 vanwege haast. Ook zou na de eerste terugroepactie niet zorgvuldig zijn onderzocht waarom nu juist sommige batterijen in brand vlogen en hoe het dit kon voorkomen. Om een dergelijk fiasco te voorkomen wil Samsung dit nu tot op de bodem uitzoeken. En tot die tijd ligt simpelweg de ontwikkeling van de Samsung Galaxy S8 stil.

Samsung Unpacked evenement
Samsung's bekende Unpacked-event

Het is niet alleen Samsung die erop toeziet dat de S8 veilig is, ook de instanties die toezien op onze veiligheid houden het bedrijf scherp nu in de gaten. Daarbovenop wil Samsung koste wat kost voorkomen om nogmaals zo grootschalig een telefoon terug te moeten roepen. Die actie kostte het bedrijf al naar verluidt enkele miljarden, het bedrijf werd ook afgestraft op de beurs waar het inmiddels al 20 miljard dollar aan waarde in rook op zag gaan. Nu het jaar op z'n einde loopt kijken we weer uit naar het nieuwe vlaggenschip in de S-serie. De introductie hiervan wordt verwacht voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona. Dat wordt in 2017 gehouden van 27 februari tot en met 2 maart. Of die presentatie nu gevaar loopt valt te bezien, maar het lijkt vanwege alle problemen rondom de Note 7 niet aannemelijk dat een eventuele Galaxy S8 direct daarop in de winkel verkrijgbaar zal zijn.

(via)


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel