Dit zijn mogelijk de specs van de Samsung Galaxy S8 edge


Samsung wil het liefst het Note 7-drama vergeten en zich richten op de lancering van de Galaxy S8. De contouren van dat toestel worden steeds duidelijker. Vandaag duikt een lijstje op met mogelijke specificaties. Smullen maar!

Voordat we in dat lijstje duiken willen we je een waarschuwing meegeven. We zitten nog diep in de geruchtenfase. Niets is zeker en alles kan nog veranderen. Neem dit dus wel met een korreltje zout. Nu we dat gehad hebben kunnen we vol in de specificaties duiken. Het eerste wat opvalt is dat gesproken wordt over een S8 edge. Of hiermee het bestaan van zowel een S8 als S8 edge bevestigd is blijft nog even onduidelijk. Wel duidelijk is een 5,5 inch scherm met 4K-resolutie, Exynos 8895-processor en maar liefst 6 GB aan RAM-werkgeheugen.

Samsung Galaxy S8 edge specificaties
De specs van de vermeende S8 edge tegenover die van de verwachte Xiaomi Mi Note 2

Dit klinkt vooralsnog als zware overkill. Eerder nog leek duidelijk dat de opvolger van de S7 zich voornamelijk op VR zou richten. Als de S8 daadwerkelijk in een bril vlak voor je ogen zit dan rechtvaardigt dat een hoge resolutie 4K-scherm. En om zoveel pixels in het geheugen te houden lijkt 6 GB aan werkgeheugen ook geen overbodige luxe. En de Exynos 8895 moet Samsung's concurrent worden van de nog uit te komen Qualcomm Snapdragon 830. Tot nu toe klinkt ons dit niet vreemd in de oren dus. Ook op het lijstje staat een mogelijke aankondigingsdatum; 26 februari 2017. Dat is één dag voor aanvang van het Mobile World Congress in Barcelona. Samsung kondigde de Galaxy S7 ook aan voorafgaand aan die telecombeurs. Meteen vlak daarna naar de winkel rennen heeft geen zin; mogelijk zijn de S8 & S8 edge pas ergens vanaf maart verkrijgbaar.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel